About us

about-us


NL

ALGEMEEN

Maak jij een positieve eerste indruk? Uit onderzoek is gebleken dat het erg lastig is om van het beeld af te komen wat je bij een eerste indruk opwekt.  Vandaar dat het van belang is dat jij je zo goed mogelijk presenteert en kleding speelt daar een belangrijke rol bij. Dit is waar Drezzunique voor jou het verschil kan maken. Het doel van Drezzunique is om vrouwen zich krachtig en vrouwelijk te laten voelen. Door de unieke ontwerpen en mooie stoffen maak jij een onvergetelijke eerste indruk. Het gezegde “dress for the job you want, not the job you have” bestaat niet voor niets. Het gaat natuurlijk niet alleen over de kleding maar ook over hoe jij je voelt in de kleding.  Drezzunique hoopt het innerlijk te versterken door vrouwen op een elegante en zakelijke manier te kleden. Hierbij zal Drezzunique ook af en toe een workshop organiseren over bijvoorbeeld van binnen en buiten in balans zijn (houdt de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie hierover).

Van alle stuks worden er slechts enkele geproduceerd dus er is geen twijfel over mogelijk dat jij met een exclusief exemplaar rondloopt. Daarnaast worden alle kledingstukken van Drezzunique volledig in Nederland ontworpen en geproduceerd. De stoffen worden ingekocht in verschillende Europese landen en zijn voornamelijk afkomstig uit Italië. Drezzunique heeft hier specifiek voor gekozen om zo een beter oog te kunnen houden op alle productieprocessen en de kwaliteit te kunnen garanderen. Hierbij vindt Drezzunique het ook van belang dat de productie op een eerlijke en humane manier plaatsvindt vandaar ook de voorkeur voor Europa.

Be noticed, Drezzunique

OVER DE ONTWERPSTER

Het is mijn droom om vrouwen succesvoller te maken door hun zelfvertrouwen te versterken.

Karina Klaassen

Mode is mijn passie. Al van jongs af aan heb ik mijn eigen stijl gehad en ontwerp ik mijn eigen kleding. Inspiratie vind ik veelal in architectuur, stoffen en andere ontwerpers, zoals Alexander McQueen, Albert Elbaz en Donna Karan. Ik zou mijn stijl omschrijven als vrouwelijk, elegant, kleurrijk en onderscheidend, dit is tevens ook de stijl van Drezzunique.

Mijn doel als designer is om het zelfvertrouwen van vrouwen te versterken, waardoor zij kunnen excelleren in hun carrière.  Ik heb zelf gemerkt dat als ik mij op een bepaalde manier kleedt, dit zowel mijn zelfvertrouwen versterkt als de manier waarop ik opgemerkt wordt. Tijdens mijn carrière heb ik gewerkt in marketing en inkoop.  Toen ik in 2003 met mijn gezin naar Engeland verhuisde, greep ik deze kans aan om mij verder op mijn passie te storten. Ik heb aan de University of Arts in London de studie Design Studies gevolgd. Tijdens deze studie heb ik een stage gedaan bij Stella McCartney om zo een beter beeld te krijgen in de wereld van high end fashion. Als eindopdracht heb ik de relatie onderzocht tussen zelfvertrouwen en kleding, deze relatie is ook een belangrijk aspect van Drezzunique geworden.

Desondanks dat ik in 2007 cum laude ben afgestuurd in Design Studies, heb ik bij terugkomst in Nederland toch weer mijn carrière in het zakenleven opgepakt. In mijn vrije tijd bleef ik actief met mijn passie: kleding ontwerpen. Door de vele complimenten en de vraag of mijn kleding te koop was raakte ik gemotiveerd om zelf een modebedrijf op te zetten. Zo is DREZZUNIQUE tot stand gekomen: een exclusief Nederlands merk met unieke ontwerpen en onderscheidende details. De designs zijn gericht om (zaken)vrouwen zich goed te laten voelen, zowel van binnen als van buiten.

DE COLLECTIE

De collectie van Drezzunique is gericht op een positieve indruk maken. Drezzunique staat voor een moderne, creatieve en vrouwelijke lifestyle. De designs focussen op een krachtige, zakelijke en vrouwelijke uitstraling. Drezzunique hoopt het innerlijk te versterken door vrouwen zich goed te laten voelen in wat ze dragen. Alle modellen worden slechts in kleine oplages in Nederland geproduceerd, hierdoor ben jij verzekerd van een uniek item waarmee jij je kan onderscheiden.

BE NOTICED DREZZUNIQUE

EN

In communication,  expression and impression are the name of the game. Research shows that 93% of all communication is nonverbal. Hence your appearance plays a large role in what you are communicating to your counterparts. What you choose to wear  strongly contributes to that impression  So why not use clothes to help you communicate more effectively and become more successful? Drezzunique is specifically designed to make you look your best and to create a powerful impression.

 

THE DESIGNER


My mission is to boost women’s success by reinforcing their self confidence.

Karina Klaassen

Fashion is my passion. From a young age I started developing my own style and ever since I design and produce my own clothes. Architecture, fabrics and other designers such as Alexander McQueen, Alber Elbaz, Donna Karan inspire me. My style is best described as feminine, elegant, colourful, bold, with a distinctive touch in each creation.

My dream is to boost women’s success by reinforcing their self-confidence. I started out in corporate business in marketing and procurement, and took fashion-related courses on the side. In 2003 we moved to the UK, where I studied Design at the University of the Arts London.  During my internship at Stella McCartney, I got a look into the high-end fashion world. During my final year, I focused on the relationship between clothes and self-esteem, and in 2007 I graduated with first class honours.

Upon my return to the Netherlands I picked up my career in business and  continued designing. The many compliments and enquiries about the clothes I was wearing, prompted me to to pursue my dream and launch Drezzunique,  an exclusive Dutch Design brand, with distinctive details, that allows (business) women to differentiate themselves and  make a successful impression. I also give masterclasses and workshops, helping women  ‘be noticed’.

Be Noticed Drezzunique.